En cirkulær forretningsmodel fra 70’erne

Hos den familieejede virksomhed Aage Vestergaard Larsen A/S har man genanvendt plastik siden 1972. Og selvom tiderne skifter, er kerneforretningen i Mariager stadig den samme – at genanvende plastik i høj kvalitet.

Plastikproducenter har i nyere tid fået mange slag over nakken både i Danmark og udenfor landets grænser. Jeg tænker da også, at du måske undrer dig over, hvorfor vi pludselig hiver en plastikproducent ind i rækken af gode eksempler på virksomheder, der gør noget godt for vores planet. Men der er faktisk en helt reel grund, og den kan du måske gennemskue nu eller i løbet af indlægget.

READ MORE
TO THE POST

Fra haveaffald til forretningsidé

En have er ikke bare en have. Det ved Bjarne fra Naturens Gartner, som har bygget sin virksomhed op omkring haver og de ressourcer, der findes i dem. Bliv inspireret af Bjarnes bæredygtige forretningsmodel og af, hvordan han ser guld i andres haveaffald.

READ MORE
TO THE POST

Hos AKKC er genbrug glæde

I dette indlæg vil vi inspirere jer med Aalborg Kongres & Kulter Centers tilgang til genbrug. For hos dem er genbrug ren glæde. Måske har du følt det i maven, når bilen svinger ud fra genbrugspladsen, hvor du har afleveret og sorteret dit affald. Eller når du stiller containeren ud til vejen til renovation, og det er sorteret. Klar til genbrug. Den følelse har AKKC, efter de år for år har øget mængden af de materialer, de sender til genbrug. En god følelse af glæde over ikke at smide væk. Give materialerne ekstra liv. Bannere, scenetæpper, gulvtæpper, møbler, batterier, gammelt arbejdstøj, keyhangers og duge – det meste har de givet væk, så andre kunne give det nyt liv.

READ MORE
TO THE POST

Bentax’ grønne initiativer

Som vi nævnte i vores forrige blogindlæg – Er idébogen tom? – vil vi i løbet af de næste par måneder se nærmere på virksomheder, som inspirerer os med grønne bæredygtige tiltag. Den første virksomhed, som vi har besøgt, er Bentax i Svenstrup. Vi synes, at virksomheden har taget nogle afgørende skridt, som set fra et større perspektiv måske kan give andre blod på tanden. For det handler om at dele den viden, vi har, og arbejde sammen på tværs af kulturer, brancher og forventninger.

READ MORE
TO THE POST

Er idébogen tom?

Det skal da ikke være nogen hemmelighed, at vi hos TOIL ‘N’ MOIL stadig har lang vej endnu, når det kommer til bæredygtighed og grønne valg. Nogle vil måske mene, at vi er langt foran, men vi mener selv, at vi hele tiden kan blive bedre. Og jeg tror på, at det er med den indstilling, vi når længst.

READ MORE
TO THE POST

Bæredygtige designs og grønne materialer

Vi må bare erkende, at det ikke er nok at vælge bæredygtige råmaterialer, vi skal forsøge at indtænke grønne tiltag i hele værdikæden, før det virkelig batter noget på CO2-kontoen.

READ MORE
TO THE POST

GOTS-hvad-for-noget?

Det kan være næsten umuligt at finde rundt i certificerings-junglen og alle de klassificeringer, man i dag ser på bl.a. tøj, fødevarer, husholdningsartikler og møbler. Jeg har i dette blogindlæg forsøgt at belyse nogle af de mest kendte klassificeringer samt hvad, du skal være opmærksom på, når du shopper. 

READ MORE
TO THE POST

Bare en af hver, tak…

Jeg har tidligere i mit arbejdsliv skulle tage stilling til og træffe endelige beslutninger om arbejdstøj til medarbejdere, og når jeg tænker tilbage og forestiller mig et sæt arbejdstøj, der skulle repræsentere firmaet, som jeg så det dengang, ja så er det synlighed frem for alt, som popper op, som det daværende altoverskyggende fokus. Intet andet!

READ MORE
TO THE POST

Is circular distribution even possible?

In 2018, an estimated 1.8 billion people worldwide purchase goods online. Categories like clothing, shoes and electronics were the most popular. Try to imagine the amount of used hang tags, paper and plastics in a pile. It’s almost impossible to imagine how big this pile of garbage would be. If we implement sustainable distribution in every business the pile would probably decrease.

READ MORE
TO THE POST

We are almost there

The fashion industry is damaging the environment, and it’s difficult to make clothes and garments without leaving a dirty footprint on the ground.

READ MORE
TO THE POST

Buy Less and Wear it Longer

Each second a truckload full of textiles is thrown away.

It is mind-blowing to think about the amounts of textiles that are used only a few times and then treated as waste. No doubt that the entire textile industry from manufacturing to disposal has a huge environmental and social impact.

READ MORE
TO THE POST

What is it made from?

Now is the time to start acting and think about the footprint you leave. As a consumer you have the power to choose different and make a change in the textile industry. Think about it – how often do you ask yourself “what is it made from?”.

It can be difficult to navigate in the sustainable jungle but in this blog post we will lead you through some general information about sustainable materials.

READ MORE
TO THE POST