fbpx
toilnmoil-logo-blk

Fra haveaffald til forretningsidé

En have er ikke bare en have. Det ved Bjarne fra Naturens Gartner, som har bygget sin virksomhed op omkring haver og de ressourcer, der findes i dem. Bliv inspireret af Bjarnes bæredygtige forretningsmodel og af, hvordan han ser guld i andres haveaffald.

READ
MORE

TO THE POST

Fra haveaffald til forretningsidé

Naturens Gartner er en virksomhed i Nordjylland, som bygger på biodiversitet i parcelhushaver. Bjarne besøger parcelhusejere, der gerne vil skabe mere biodiversitet i deres have. Han tjekker haven igennem og rådgiver løbende om forslag til forbedringer. Nogle parcelhusejere har allerede en idé om, hvordan deres have kan gøres mere “naturvenlig”, hvor andre gerne vil have råd og vejledning med på vejen. Og det er her, Bjarne kommer ind i billedet.

Hvordan kan ressourcer i egen virksomhed udnyttes optimalt?
Vi har i de seneste blogindlæg haft fokus på, hvordan virksomheder kan inspirere hinanden med bæredygtige tiltag og idéer, og dette indlæg er ingen undtagelse. For nogen virksomheder kan optimal udnyttelse af egne ressourcer være et uoverskueligt projekt, men ofte er der forretning at hente, hvis man formår at tænke ud af boksen i forbindelse med en virksomheds overskydende ressourcer. Naturens Gartner har knækket koden og formår at anvende naturens ressourcer. Og ikke nok med det, så har virksomheden gjort det til en god forretning.

 

Vinterbillede af rishegn

Sommerbillede af samme rishegn

Sommerbillede af samme rishegn

Tag springet – udnyt dine ressourcer til at skabe forretning
Bjarne er ejer af både Aalborg Villagartner og Naturens Gartner, og det er ressourcer fra bl.a. Aalborg Villagartner, han anvender i Naturens Gartner. Når han servicerer kunder i Aalborg Villagartner, er der oftest meget haveaffald fra trimmede hække og græsplæner, som skal køres på forbrændingen eller afskaffes på anden vis. Men Bjarne tager stort set al haveaffald med hjem, hvor han bearbejder det og dernæst anvender det i Naturens Gartner.

En del af haveaffaldet smides ovenpå hans næringsrige kompost, som han senere sælger ud af eller bruger ved anlægning af nye haver. Større kviste og grene anvendes bl.a. til rishegn, og andet haveaffald bruges til bl.a. biodynamiske installationer som insekthoteller eller tudsehabitater. Oplev Bjarnes have, og book en tid her.

Naturens Gartner er et godt eksempel på, hvordan man med fordel kan anvende overskydende ressourcer til at skabe forretning. Bjarne har om nogen udtænkt, hvordan en virksomheds værdikæde kan udvides og give mening på et højere niveau.

footer-tm-logo
cotton-icon

100% organic cotton - a pure product made from natural seeds without use of pesticides or other harmful chemicals.

hypoalliergenic-icon

Hypoallergenic - organic cotton is naturally hypoallergenic resilient and gentle on the skin.