fbpx
toilnmoil-logo-blk

Hos AKKC er genbrug glæde

I dette indlæg vil vi inspirere jer med Aalborg Kongres & Kulter Centers tilgang til genbrug. For hos dem er genbrug ren glæde. Måske har du følt det i maven, når bilen svinger ud fra genbrugspladsen, hvor du har afleveret og sorteret dit affald. Eller når du stiller containeren ud til vejen til renovation, og det er sorteret. Klar til genbrug. Den følelse har AKKC, efter de år for år har øget mængden af de materialer, de sender til genbrug. En god følelse af glæde over ikke at smide væk. Give materialerne ekstra liv. Bannere, scenetæpper, gulvtæpper, møbler, batterier, gammelt arbejdstøj, keyhangers og duge – det meste har de givet væk, så andre kunne give det nyt liv.

READ
MORE

TO THE POST

Hos AKKC er genbrug glæde

Aalborg Kongres & Kultur Center er et stort hus med 24.000 etagekvadratmeter (200 parcelhuse), omkring 550.000 gæster årligt til ikke færre end ca. 1700 forskellige arrangementer. Så det siger sig selv, at AKKC bruger mange forskellige materialer. De blev i 2017 certificeret efter den internationale ISO 20121 standard, og var det første og eneste sted i Danmark, der røg igennem nåleøjet. Og det er de stadig. Det eneste bæredygtige certificerede eventsted i Danmark. Indholdet i en sådan opgave er forskellig fra dag til dag, og i dette blogindlæg tager vi bare en lille flig af helheden og kigger på en del af det arbejde, de gør for at genbruge og skabe gode samarbejder.

Unge giver kasserede materialer nyt liv

Noget af det AKKC glæder sig meget over er et mange årigt samarbejde med FGU Aalborg, hvor de f.eks. har fået 25 kvm forestillingsbannere. Mange af de unge på skolen har bl.a. skabt kreative tasker, net, sækkestole, dragter og puder ud af bannerne. Nogle af produkterne har AKKC købt tilbage og brugt med glæde, hvilket er et rigtig godt eksempel på at udnytte egne ressourcer.

Populære engangsduge væk på Facebook

Til de helt store møder anvender AKKC engangsduge i bomuld. Med disse har de glædet hundredvis af nordjyder i foreninger og som enkeltpersoner. Dugene er blevet anvendt, som de er, eller også er de blevet genbrugt til overtræk til veteranbiler, syposer, dynebetræk og soveposer til børn. AKKC har glædet sig, hver gang de har lavet et opslag på Facebook og oplevet den glødende interesse for at aftage de brugte duge.

Møbler og IT til genbrug

Når eventstedet skifter møbler ud, tilbyder de dem til bl.a. teaterforeninger og forsamlingshuse. Når de tager et godt brugt bagtæppe på Aalborghallens store scene ned, bliver det eksempelvis til kosmetikpunge, og af gamle tæpper bliver der lavet cover til IPads og bærbare computere. For AKKC handler det om kreativitet og at se de mange muligheder i det, nogen betragter som affald.

AKKC sørger også for at aflevere deres gamle IT-udstyr i et samarbejde med den socialøkonomiske virksomhed NordVirk, som genbruger og videresælger brugt IT, mens den fungerer som et beskæftigelsessted for unge indenfor autismespektret. En anden socialøkonomisk virksomhed de også har været i tæt samarbejde med om levering af genbrugsmøbler er Råt&Godt, som designede og skabte en del af møblementet til deres nederste etage – Fundamentet. Alle møblerne blev udarbejdet i genbrugstræ.

Autismecenter tester batterier

AKKC anvender flere gange dagligt mikrofoner og andet av-udstyr, og her bruges der batterier, som skal være 100 % opladet. AKKC smider ikke længere de genopladelige batterier væk men får dem testet på Autismecenter Nord. Er der over 40 % strøm tilbage, genbruger de dem.

AKKC er et godt eksempel på, hvordan man kan udnytte egne ressourcer og skabe glæde omkring sig. Derudover har de formået at udnytte deres netværk og lande gode aftaler, som både kommer dem selv og andre til gode. “Vi glæder os rigtig meget hver eneste gang, vi kan folde vores overskrift for bæredygtighed ud: Fælles om forandring. Det skaber glæde. Hver gang.” afslutter Susanne Kabel, pressechef ved Aalborg Kongres & Kulter Center.

footer-tm-logo
cotton-icon

100% organic cotton - a pure product made from natural seeds without use of pesticides or other harmful chemicals.

hypoalliergenic-icon

Hypoallergenic - organic cotton is naturally hypoallergenic resilient and gentle on the skin.